Strona główna » O firmie » Wydarzenia

Zakończenie certyfikacji

Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego PEPEES S.A. w Łomży zakończyło wdrażanie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością. Najwyższa jakość produkowanych w PEPEES.S.A. produktów tj. skrobi ziemniaczanej, maltodekstryny, syropów glukozowych, glukozy i białka potwierdzają obecnie 3 międzynarodowe certyfikaty: ISO 22000, ISO 9001+HACCP.
 
ISO 22000 jest najnowszym systemem zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, skierowanym wyłącznie do sektora spożywczego. Prócz jakości w szerokim tego słowa znaczeniu kładzie on ogromny nacisk na bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów oraz ich zgodność z obowiązującymi wymogami prawnymi
 
 
ISO 9001 jest jedną z norm opublikowanych przez Międzynarodową Organizację Standaryzacji odnosząca się do systemu zarządzania przedsiębiorstwem (niekoniecznie spożywczym). Zawiera ona wytyczne po wdrożeniu których można powiedzieć, że system zarządzania daną firmą jest pro-konsumencki, a dobro i zadowolenie klienta stawiane są na pierwszym miejscu we wszystkich jej działaniach.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) jest systemem gwarantującym produkcję bezpiecznej żywności poprzez wyeliminowanie w toku produkcji zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych mogących mieć wpływ na zdrowie lub życie konsumentów.  
2007-08-03 12:56 Opublikował: Szymon Janucik