Uczniowie technikum z wizytą w PEPEES S.A.
Młodzież miała możliwość poznania procesu produkcji skrobi ziemniaczanej stosowane technologie oraz logistyczną obsługę klienta na przykładzie największego zakładu przetwórstwa ziemniaka skrobiowego w Polsce i jedynego krajowego producenta glukozy krystalicznej.
Podczas wycieczki przybliżono również uczniom, wdrożone i certyfikowane od roku 2007 zagadnienia z zakresu zintegrowanego systemu zarządzania zgodnego z międzynarodowymi standardami: ISO 9001:2008; ISO 22000:2005; HACCP i BRC zapewniające wysoką jakość i pełne bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów.
Program tematyczny został zrealizowany bardzo profesjonalnie i w ciekawej oraz sympatycznej formie. Jego wysoce merytoryczny przebieg związany był z realizacją programu nauczania - technik logistyk numer 333107 oraz efektami kształcenia zgodnie z kwalifikacją: A.30. Organizowanie i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i magazynowania.
Wycieczka była zorganizowana przez autorki planu wycieczek przewidzianych w cyklu nauczania w zawodzie technik logistyk, panie Magdalenę Salamońską i Katarzynę Szymańską.