Produkty
-
SKROBIA ZIEMNIACZANA
czwartek, 3 października, 2013SKROBIA ZIEMNIACZANA otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka, a następnie wypłukanie, oczyszczenie, wysuszenie i odsianie. Skrobia jest polisacharydem pełniącym rolę materiału zapasowego roślin. Struktury krystaliczne ziarna skrobiowego są tworzone przez makrocząsteczki skrobi o budowie rozgałęzionej - amylopektynę oraz makrocząsteczki o budowie liniowej amylozę. Ponieważ amyloza i amylopektyna różnią się wieloma istotnymi cechami, dlatego proporcja, w jakiej występują w określonym rodzaju skrobi określa jej właściwości fizykochemiczne. Skrobia jest jednym z najbardziej wielofunkcyjnych surowców w przemyśle spożywczym.
-
MALTODEKSTRYNA
czwartek, 3 października, 2013MALTODEKSTRYNA to preparat skrobiowy w postaci sypkiego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi ziemniaczanej, poddany następnie suszeniu rozpyłowemu.
-
GLUKOZA KRYSTALICZNA
czwartek, 3 października, 2013GLUKOZA KRYSTALICZNA to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Zawiera ponad 99% czystej glukozy. Odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
-
GLUKOZA BEZWODNA
piątek, 7 marca, 2014GLUKOZA BEZWODNA to produkt o jakości farmaceutycznej , w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Zawiera ona ponad 99% czystej glukozy i spełnia wymagania Farmakopei Europejskiej. Glukoza bezwodna stosowana jest w przemyśle farmaceutycznym do produkcji leków i suplementów diety.
-
SYROPY GLUKOZOWE
środa, 2 października, 2013SYROPY GLUKOZOWE są to oczyszczone i zagęszczone wodne roztwory cukrów prostych (glukozy, maltozy) i niskocząsteczkowych wielocukrów, otrzymywane w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Charakteryzują się łagodną słodyczą, dobrą stabilnością temperaturową i chemiczną, wysokim ciśnieniem osmotycznym. Wysoka stabilność mikrobiologiczna pozwala przechowywać syropy przez dłuższy czas w temperaturze otoczenia bez obawy wystąpienia krystalizacji.
-
BIAŁKO ZIEMNIACZANE
czwartek, 3 października, 2013BIAŁKO ZIEMNIACZANE PASZOWE otrzymywane jest z soku komórkowego ziemniaka przez termiczno-kwasową koagulację, oddzielenie i wysuszenie. Gotowy produkt to sypki proszek o barwie szarej, zapachu typowym dla suszonego białka ziemniaczanego i wilgotności nie większej niż 10%.